Η οργάνωση του γάμου είναι περίπλοκη και γι’ αυτό υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να αποδειχθούν παγίδες για τον τέλειο σχεδιασμό του. Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά, έλεγαν οι παλιοί και ίσως αυτή να είναι και η καλύτερη συμβουλή! Βέβαια σε καμία περίπτωση ένας απλός γάμος δεν σημαίνει πως θα καταλήξει ασήμαντος ή ξεπερασμένος! Ακριβώς το αντίθετο! Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να μην χαθείτε στην οργάνωση του γάμου σας. 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Αν και είναι πάντα δύσκολη υπόθεση η λίστα των προσκεκλημένων δεν σημαίνει ότι πρέπει να πραγματοποιήσετε και έναν γάμο με πολλά άτομα. Η επιτακτική ανάγκη της εποχής να πραγματοποιούνται γάμοι με λίγα άτομα θα είναι και η νέα τάση στο μέλλον. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, καθώς ο γάμος μου έγινε το 2020 την εποχή του κορονοϊού με λίγα άτομα, μπορείτε να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα ευχαριστηθείτε χωρίς να σπαταλήσετε μια περιουσία. 

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΒΟΗΘΟΙ 
Ένα τεράστιο μέρος ενός γάμου είναι να αναλάβουν οι δικοί σας άνθρωποι κάποιες αρμοδιότητες που θα γλιτώσουν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας. Υπάρχουν τόσες πολλές μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν, που μπορείτε εύκολα να τις αναθέσετε σε αυτούς. Έτσι και οι δικοί σας άνθρωποι θα νιώσουν πως έχουν έναν ενεργό ρόλο στον γάμο σας, αλλά και εσείς θα έχετε απαλλαχθεί από ένα μεγάλο βάρος. 

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ 
Μπορεί να έχετε μελετήσει τον γάμο της Κίμ Καρντάσιαν και να θέλετε να κάνετε κάποια πράγματα σαν εκείνη, αλλά δεν μπορείτε να την πλησιάσετε παρά μόνο αν διαθέτετε 10 εκατομμύρια ευρώ για προϋπολογισμό. Εμπνευστείτε από άλλους γάμους που βλέπετε αλλά επικεντρωθείτε στον δανεισμό μόνο μερικών ιδεών που θα κάνουν την διαφορά την ημέρα του γάμου σας. Εξάλλου ο σκοπός του γάμου δεν είναι να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους, αλλά να δημιουργήσετε ένα γεγονός όπου η οικογένεια και οι φίλοι σας μπορούν να γιορτάσουν μαζί σας. Επιλέξτε λοιπόν ένα ή δυο στοιχεία που θα ξοδευτείτε παραπάνω…μπορεί να είναι το νυφικό σας ή η γαμήλια δεξίωση σε ένα ξεχωριστό μέρος. 

ΜΙΚΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ
Κάποιες λεπτομέρειες είναι αρκετές ώστε να απογειώσουν τον γάμο σας. Για παράδειγμα μπορεί να είναι ένα candy bar, ένα ξεχωριστό βιβλίο ευχών με δικές σας φωτογραφίες, ένα signature cocktail ή ένα ιδιάιτερο ατομικό δώρο για τους καλεσμένους σας, όπως ενα μικρό γλαστράκι. 

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε για να ψάξετε το κατάλληλο μέρος της δεξίωσης, τόσα περισσότερα μέρη θα δείτε και θα κατατοπιστείτε καλύτερα ώστε να συγκρίνετε τιμές και παροχές.
Πριν πάρετε τους δρόμους ξεκινήστε με μία online «έρευνα αγοράς» για να πάρετε μία γενική εικόνα των υπηρεσιών του κάθε κέντρου και να κλείσετε ένα ραντεβού για να δείτε τον χώρο από κοντά. Μόνο αν έχετε δει πολλούς χώρους θα μπορείτε με σιγουριά να νιώσετε πως στο τέλος επιλέξατε αυτόν που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα. 

ΔΥΟ Σ' ΕΝΑ
Καλό, απλό και εύκολο για όλους, αν δεν κάνετε το μυστήριο και την δεξίωση στον ίδιο χώρο, είναι να επιλέξετε εκκλησία κοντά στον χώρο της δεξίωσης. Έτσι αποφεύγετε τις πολλές μετακινήσεις και όλα γίνονται ευκολότερα. Σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε και περισσότερο χρόνο για την επαγγελματική φωτογράφιση σας.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ... ΕΝΟΧΕΣ 
Είστε ένα μοναδικό ζευγάρι και ο γάμος σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τους δυο σας και την σχέση σας, οπότε δεν χρειάζεται να ακολουθείτε κανόνες και τάσεις που δεν σας αντιπροσωπεύουν. Ο γάμος σας γίνεται για να χαρείτε εσείς και οι καλεσμένοι την ωραιότερη μέρα της ζωής σας και όχι για να δώσετε εξετάσεις. Επιλέξτε ό,τι σας εξυπηρετεί, σας κάνει χαρούμενους και όχι ό,τι σας αγχώνει ακόμα περισσότερο. 

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
Το DIY (φτιάξτο μόνος σου) έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Ζητήστε από συγγενείς και φίλους να σας βοηθήσουν όπου νομίζετε ότι μπορούν. Για παράδειγμα αναθέστε στην θεία σας να φτιάξει το αγαπημένο σας γλυκό για δώρο στους καλεσμένους ή φτιάξτε με τις φίλες σας τις δικές σας μοναδικές μπομπονιέρες. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.